Ръководството на Ботев вчера събра футболисти и треньорски щаб, за да изслуша проблемите и причините, довели до серията от загуби в последно време. Според сигурни източници от клуба загубите на „жълто-черните" се дължали на увеличената дистанция между старши треньора Тенчо Тенев и играчите.

„Цяла седмица Тенчо ни ругае и казва, че за нищо не ставаме, а като дойде мачът, иска да играем за победа и само за победа. Освен това не сме добре подготвени физически и това се отразява върху представянето ни", оправда се за слабите резултати футболист на Ботев пред „Топспорт".

Голяма част от феновете на Ботев също са свалили вота на доверие от старши треньора на отбора. Президентът Димитър Христолов обаче заяви, че е доволен от работата на специалиста и ще го остави на работа за новия сезон.

За мястото на Тенчо Тенев вече неколкократно е бил предлаган главният мениджър на клуба Георги Дерменджиев. Не е изключено, за да се намали напрежението край Тенев, някои кадри от спортно-техническия щаб да бъдат освободени след края на шампионата.