Английски ръгбист написа писмо до звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо заради думите му след мача с Лудогорец. Тогава португалецът сподели, че се е чувствал като на ръгби мач, защото е бил ритан отзад от играчите на разградчани.

Това обаче възмути англичанина, който му отговори, че неговият спорт е доста по-спортсменски от това, което го изказва носителят на Златната топка. Той изказа доводите си в писмото до Роналдо.

"Ръгби е контактен спорт, твърд и агресивен, но никога груб. Вие направихте някои коментари, които бяха не на място след мача с Лудогорец, като оприличихте като постъпка от ръгби мач, когато сте бил ритнат отзад от опонент."

"Само искам да ви уведомя, че подобна агресия не се позволява в нашия спорт и ако има подобен инцидент, играчът директно бива изгонен. И впоследствие ръгбистът не само е санкциониран от клуба си, но отива в съблекалнята и се извинява пред целия отбор, защото оставя съотборниците си в неизгодна позиция и е застрашил усилията им."

"Ръгби има строг код на морални ценности, който ние спазваме сляпо. В нашия спорт никога няма да видите играч да симулира или да прояви агресия спрямо противник. Единствената лъжа, която си позволяваме, е към лекарите, когато искат да ни спрат от по-нататъшно участие в мач заради контузия."

"Само ще ви дам следния пример. През уикенда наш играч получи счупване на лицева кост, но скри това от лекаря и игра час с тази тежка травма, само за да не остави тима си с човек по-малко", написа възмутеният от думите на Роналдо английски ръгбист, чиято самоличност засега не се разкрива.