Пълният дебютант Божидар Чорбаджийски може да бъде хвърлен в боя в евродуела на ЦСКА срещу молдовския Зимбру, съобщава "Труд". Юношата още няма официална минута в първия тим на "червените", а е на път да се окаже спасителен вариант при липсата на налични защитници за гостуването в Кишинев в четвъртък.

Чорбаджийски се смята за един от големите таланти в ЦСКА в различните по възраст отбори. Другият юноша в отбраната, на когото може да се разчита, е Юлиян Илиянов.

Опитният Александър Тунчев и Пламен Крачунов сигурно ще летят с отбора за молдовската столица. Но и при двамата ситуацията е опасна - влизане в игра може да коства дълга травма. Крачунов получи удар в коляното на първия мач със "Зимбру". А Тунчев трудно издържа на сгъстен цикъл от мачове заради тежките контузии в същата област от миналото. Но в краен случай някой от двамата може да излезе на терена до Кристиян Супусепа.

След победата над "Литекс" (1:0) с крампа на крака е украинският защитник Денис Причиненко, показал добри изяви в Ловеч. А само след две тренировки с ЦСКА резервата му Марин Оршулич помогна на "червените" да удържат натиска в последните минути. Но за съжаление нито Причиненко, нито Оршулич имат картотеки в УЕФА и не могат да бъдат решение за треньора Стойчо Младенов.

Два отбора са останали на финалната права за подпис на Раис М'Боли. Единият е европейски, а другият - извън Стария континент. В мениджърските среди се твърди, че конкретна оферта вече е на бюрото на главния акционер Александър Томов. Няма никакъв шанс М'Боли да се появи за новия сезон на българска земя.