Бившият национал Павел Виданов обяви, че навсякъде в чужбина асоциират българското първенство единствено с мафия. Защитникът на полския Гурник (Забже) сподели, че във всички първенства, в които е играл, съотборниците му свързват родния футбол с корупция и скандали.

„Българският футбол мафия, мафия, те само това повтарят. Навсякъде това ми го повтарят. Бях в Румъния, това повтарят, румънците ги знаем, ама айде... в Полша същата работа, в Италия те са по-голяма мафия от нас, ама и те... всички хора ме питат „Български футбол - мафия, български футбол - мафия".

Със сигурност нещо не е наред в българския футбол, за да функционира по този начин и да дава тези резултати и тази продуктивност, която дава", заяви Виданов пред bTV.

Юношата на ЦСКА коментира и бъдещето на родния си клуб. Той е категорично против използването на друг клуб за спасяването на „армейците".

„Много ще е глупаво за ЦСКА да смени дружеството си, за да загуби своята автентичност. Но ЦСКА, това е ЦСКА, ако се преименува с някой друг и загуби себе си, това което е ЦСКА... Да намерят начин - дали от „А" окръжна, дали в А група директно, но да се спаси ЦСКА. Истинската същност на клуба  е историята, купите и тогава вече да почне да се гради такъв отбор, който познаваме, който прилича на ЦСКА".