Черно море победи Славия с 2:0 в първия мач от пролетния дял на родния футболен шампионат. Всичко в срещата до голяма степен се реши в заключителните минутки на първата част, когато домакините получи дузпа, а гостите останаха с човек по-малко.

Курьор бе намерен добре в полето, успя да се завърти и да финтира Панов, след което беше съборен от защитника. Главният съдия Ивайло Стоянов не се поколеба и посочи бялата точка, а освен това вдигна и директен червен картон на Панов, който в случая беше последен в отбраната. Зад топката пък застана опитният Златинов, който не сгреши - 1:0.

След почивката домакините успяха да стигнат до втори гол. Наставникът на „моряците" пусна в игра Себастиан Ернандес и Бакари, като точно те двамата изработиха второто попадение. В 69-ата минута тъмнокожият нападател изведе отлично Ернандес, който останал очи в очи с Георги Петков го преодоля без проблеми - 2:0.

До края на срещата и пред двете врати имаше по няколко добри положения, но нов гол така и не падна. Най-близо до попадение бе Бакари, чийто удар в 88-ата минута разтресе напречната греда.

Благодарение на успеха Черно море събра на сметката си 28 точки, колкото има и шестият в класирането Левски. „Сините" приемат Хасково и при победа или равен ще си върнат шестата позиция в класирането. Славия пък твърдо остава в долната част на таблицата.

ЧЕРНО МОРЕ - СЛАВИЯ 2:0 (СЪСТАВИ И КОМЕНТАР)