Отборът на Челси спечели своя пети трофей от турнира за Купата на Лигата. Преди броени минути, „сините" надвиха в интересен финал градските си съперници от Тотнъм с 2:0.Така Жозе Моуриньо увенча своя втори период начело на столичани с първо важно отличие. Точни за успеха на своите бяха капитанът Джон Тери и скандалджията Диего Коща, като попадението на испанеца падна не и без помощта на съперниковия бранител Кайл Уокър.

Символичните гости от Тотнъм така и не демонстрираха нужните качества за крайния успех, отчитайки се само с удар в гредата на Кристиан Ериксен. Така седмицата за „шпорите" се превръща в трагична, след като бившият тим на Митко Бербатов бе елиминиран и от турнира Лига Европа.

Първото полувреме на „Уембли" бе белязано от много равностойна игра, а всички по-интересно сякаш се случи в заветните мигове на частта. Тотнъм даде сериозна заявка за трофея, след като в 10-ата минута Кристиян Ериксен разтресе горната греда на Петър Чех след отлично изпълнен пряк свободен удар. Малко след това, Вилиян опита  да се доближи поне малко до акуратността на датчанина, ала стреля право в стената на „шпорите" от идентично положение.

Добрите минути за момчетата на Маурисио Почетино продължиха и с много остро центриране на Дани Роуз, което за негово съжаление не намери негов съотборник. Еден Азар напомни за себе си  в 24-ата минута. Вилиян намери белгийския национал с отличен пас по лявото крило. Звездата с номер 10 финтира противник и стреля незабавно, но в  тялото на съперников защитник.

Диего Коща пък не спираше да провокира играчи на „шпорите" като в обсега му влязоха Набил Бенталеб и Ерик Дайър.

Петър Чех пък трябваше да демонстрира класа в 36-ата минута, когато спаси с увереност хубав изстрел на Ериксен.

Челси нанесе своя удар в 45-ата минута, когато „сините" поведоха в резултата след колективна грешка в отбраната на Тотнъм. „Шпорите" не успяха да се справят с едно центриране, пращайки топката право в краката на Джон Тери, който от няколко метра разстреля Юго Лорис за 1:0!

Втората част бе подновена с едно уникално изпълнение на Сеск Фабрегас. Испанската звезда сътвори брилянтна задна ножица, а топката летеше право към долния ляв ъгъл на Лорис. Френският национал обаче се разтегна максимално и спаси своите от второ попадение.

Челси нанесе решителния си удар в 55-ата минута, когато Диего Коща реализира за 2:0! Испанският национал получи топката по лявото крило и отправи удар към далечния край на съперниковата врата. Коженото кълбо обаче се отклони фатално от съприкосновение с крака на Кайл Уокър и неспасяемо се оплете в мрежата на Лорис.

Новото попадение внесе допълнително настроение в редиците на Челси. Селекцията на Моуриньо бе близо до реализирането и на още няколко попадения но с пропуски се отличиха Еден Азар и Сеск Фабрегас. Тотнъм имаше удобен шанс да се върне в мача след 77 минути игра, ала резервата Ерик Ламела не съумя да разпечата Петър Чех. Добър шанс се откри и пред Хари Кейн, но всичко отново приключи без гол.

Така Челси хладнокръвно дочака последния съдийски сигнал на Антъни Тейлър и заслужено спечели своя пети трофей от турнира за Купата на Лигата.

ЧЕЛСИ-ТОТНЪМ 2:0

1:0 Тери (45'), 2:0 Коща (55')

СТАДИОН: „Уембли"

СЪДИЯ: Антъни Тейлър

ЧЕЛСИ: Чех, Зума, Иванович, Тери, Аспиликуета, Кейхил, Фабрегас, Рамиреш, Вилиян, Азар, Диего Коща (резерви: Куртоа, Луис, Аки, Куадрадо, Оскар, Реми, Дрогба)

ТОТНЪМ: Лорис, Уокър, Роуз, Дайър, Фертонген, Таунзенд, Ериксен, Бенталеб, Чадли, Мейсън, Кейн (резерви: Ворм, Дейвис, Фацио, Стамбули, Дембеле, Ламела, Солдадо)