Първото предложение на Бърни Екълстоун да прекрати съдебното дело срещу него в Германия е претърпяло неуспех. Шефът на Формула 1 предложи на Баварската регионална банка сумата от 25 милиона евро, срещу която обвиненията в корупция да бъдат свалени, но от финансовото учреждение отказаха, съобщава електронното издание на „Форбс".

83-годишният британец и неговият правен екип обаче не са си губили времето и веднага са отправили нова оферта, този път за 30 милиона евро. Преговорите все още текат, като няма индикации дали този път Екълстоун ще постигне целта си.

Мюнхенските прокурори обвиниха босът на Формула 1 в опит за даване подкуп на банкера Герхард Грибковски, който по това време е работел във въпросната банка. Смята се, че плащането е целяло с помощта на Грибковски сделката да се насочи към предпочитания от Екълстоун купувач на правата върху Формула 1 през 2006 година. Обвинителите считат, че парите са дошли от комисионна, която Екълстоун е получил от банката за помощта си при сключването на сделката.

Размерът на плащането е бил 5 процента от договорната цена на Формула 1, като Баварската регионална банка претендира за претърпени финансови загуби.