Юношите на ЦСКА старша възраст родени през 1990 г. победиха вечния си съперник Левски с 1:0 на базата на „червените” на „Червено знаме” . Единственото попадение реализира Александър Тонев в 70-ата минута.

„Сините” бяха по-активни през първата част, но нямаха шанс. В 10-ата минута Светозар Табаков от Левски бе близо до гол, но ударът му срещна гредата, а след това вратарят се намеси добре. Последваха още две положения за левскарите, но резултатът остана непроменен през първата част.

Второто полувреме младите надежди на ЦСКА стояха по-добре на терена и се възползваха от шансовете си. Възпитаниците на Викторио Павлов не успяха да отправят нито един удар във вратата на „червените”. Така в 70-ата минута Тонев от воле не остави никакви шансове на вратарят на Левски и донесе победата на тима си.

„Сините” ще имат шанс за реванш само след четири дни, като двата отбора се срещат във финала за Купата на България на стадион "Васил Левски" от 17,00 часа.

През седмицата юношите на "червени" и "сини" изиграха още два мача, като в сряда набор '91 завършиха 1:1, а набор '93 на ЦСКА спечели с 2:1.