Отборът на Челси остава под номер едно в класирането на английската Висша лига и след изиграването на мачовете от 17-ия кръг на първенството.

Лондончани надделяха над домакина си Стоук с 2:0 и запазват преднината си пред преследвача Манчестър Сити на 3 точки, като разполагат с 42 пункта срещу името си в таблицата.

Попаденията за победителите днес реализираха Тери и Фабрегас, като първият се разписа две минути след първия сигнал, а Франсеск оформи крайния резултат 12 минути преди изтичането на редовното време.

Още във втората минута Джон Тери засече с глава едно центриране в наказателното поле на съперника, давайки преднина на състава си.

Последваха сериозни пропуски на Диего Коща и Азар, а малко преди почивката играта доста загрубя, като реферът спести почти сигурен червен картон на Бардсли.

Изявите на бранителите на домакините бяха на границата на позволената грубост, като дори в определени случаи те я преминаваха съвсем умишлено, но арбитърът охотно пускаше по-опасната игра.

Вторите 45 минути отново преминаха под диктовката на гостите, като всичко по-любопитно за Стоук се изчерпваше в няколко далечни изстрела на Къркич.

В 78-ата минута, не и без известна доза късмет, Сеск прати топката в обратния ъгъл на Бегович, който някак на пръв поглед неподготвен я пусна да влезе в мрежата за оказалото се и крайно 0:2.

В заключителните секунди на мача Къркич можеше да направи поражението на тима си малко по-поносимо, но изстрелът му от далечна дистанция мина на сантиметри от вратата на Куртоа. Гол за Стоук така и не падна.