Мениджърът на Ливърпул Рафа Бенитес призна, че смята собственика на Челси Роман Абрамович за човек много по-важен за „сините” от настоящия мениджър Аврам Грант и дори от любимеца на публиката Жозе Мауриньо.

Бенитес подготвя тима си за първия ½-финал срещу „сините” в Шампионската лига на „Анфийлд”, но и не пропусна да започне словесната война с лондончани. Като се има предвид колко са изравнени силите между двата тима, нищо чудно и ударите извън терена да помогнат на единия тим да се класира за финала в Москва.

„Ключа на Челси се нарича Абрамович. Единствената разлика, която виждам между Мауриньо и Грант са пресконференциите. Гледах мача на Челси с Евертън и те играят по начина, по който играха и преди. Силен съперник са. Бяха на финала за Карлинг къп, полуфиналисти са за Шампионската лига, а и са още в борбата за титлата. Трябва да сме внимателни и да ги уважаваме, защото имат чудесен състав”, каза Бенитес.

Испанецът добави: „Не искам да говоря за Аврам Грант. Много го уважавам, защото ми е колега. Не мога да кажа нищо лоши срещу него. Сигурен съм, че на медиите им липсва Мауриньо, но на мен не. Най-важното, което един мениджър трябва да прави е да не допуска разнобой в тима си, за да могат играчите да са спокойни на терена и да печелят”.