На 3 юни Константин Папазов изведе баскетболния Левски до исторически златен требъл. "Сините" спечелиха Купата на България, Балканската лига и детронираха хегемона Лукойл Академик. По-малко от два месеца по-късно ситуацията в клуба изглежда изключително несигурна. "24 часа" потърси коментар от Тити.

- Какво е в момента състоянието на клуба?
- Ситуацията е сложна заради проблемите на КТБ. Цветан Василев никога не се е афиширал като собственик на Левски, но това е факт и ние сме зависими. Имаме договори с Брандън Хийт и Марко Маринович, но може да се разделим.

- Имате ли контакт със собстевника на клуба?
- Не, а и според мене в момента е несериозно да се коментират спортни въпроси при положение, че има много по-належащи проблеми. Аз имам морал и не бих питал какво ще става с отбора. Дай Боже да си стъпи на краката. Това е голям удар за българския спорт въобще, по мои изчисления г-н Василев е давал по 20 млн. годишно. Такова нещо не се е случвало от началото на демокрацията, когато започна разрухата на спорта и културата.

- Вие бяхте основен организатор на футболния мач за 100-годишнината на Левски и изведохте своя тим до требъл. Очаквали ли сте да се стигне до този срив сега?
-Не, но явно това е балансът в живота. Преживях 10 страхотни дни, онази паметна вечер на 23 срещу 24 май не може да се сравни с нито една титла. Дори с пробива в Шампионската лига. Уверен съм, че дори и да се случи най-лошото, ще успеем да се оправим. Няма да допусна разпадане. Ще е пагубно за българския баскетбол да няма клуб от София.

- В момента волейболният Левски е пред разформироване, а ЦСКА от години няма мъжки баскетболен отбор. Защо се получи така?
- Защото такава е държавата ни просто. Категорично мога да заявя, че, както държавата я нямаше за КТБ между 13 и 20 юни, така я нямаше и за спорта. Към момента изгледите са Бойко Борисов да се върне на власт, той поне винаги е бил съпричастен към спорта. Но като цяло нито едно правителство не направи нищо конкретно - само празни обещания за промени в закона. Май само на Лудогорец помогнаха за стадиона.

- Бяхте близо до това да водите един изключително силен отбор на Левски. Съжалявате ли, че това няма да се случи?
- Трябва да съжалявам, че съм се родил в България. Явно това е цената на успеха. Атаката към нашия собственик обаче е много по-тежка от тази към спорта. И когато се видят последствията ще питам главния прокурор Сотир Цацаров за тримата арестувани в подготовка на убийство. И топбанкера Иван Искров - защо заблуди хората за изтеглените и изнесени в един ден 205 млн. лева.