Мениджърът на Арсенал-Арсен Венгер защити Месут Йозил от нападките, които германският плеймейкър получи за слабото си представяне в последните мачове.

Френският специалист определи като несправедливи обвиненията срещу Йозил и подчерта, че в кариерата на всеки футболист има върхове и спадове.

Като друг мотив за лошата форма на бившия играч на Реал (Мадрид), Венгер посочи и отминалото наскоро световно първенство, което е скъсило значително времето за подготовка на някои от играчите.

„Феновете трябва да са търпеливи. Вие искате да виждате най-доброто от играчите във всеки мач, но трябва да бъдете обединени по време на такива трудни периоди", заяви мениджърът и добави, че гостуването на Астън Вила е много важно, тъй като отборът иска да отговори подобаващо след разочароващото представяне срещу Борусия Дортмунд в Шампионската лига".

„Относно контузените футболисти Венгер разкри, че Калъм Чембърс и Матийо Фламини са готови да излязат срещу Вила в събота. Дали Матийо Дебюши ще се нуждае от операция пък ще стане ясно тази вечер. Сигурно е обаче, че десният бек е аут за минимум 6 седмици.