В продължение на пет часа е бил разпитван британския атлет от сомалийски произход Мо Фара от от адвокат на Американската антидопингова агенция (USADA). Разпитът е част от  разследването на обвиненията срещу треньора му Алберто Салазар за нарушаване на антидопинговите правила.

Засега обаче няма никакви индикации, че двукратният  олимпийски шампион е разследван. Той отрича да е нарушавал по какъвто и да е начин антидопинговите правила и ще продължи да работи с американския си треньор. 

Алберто Салазар попадна в центъра на допинг скандал, след като в предаването на BBC "Хвани ме, ако можеш" се появи информация, че американецът е нарушавал антидопинговите правила, като е давал забраненото вещество тестостерон на Гейлън Ръп през 2002 г., когато той е бил едва на 16 години. Ръп отрече обвиненията. 

Фара, който спечели олимпийските титли на 5000 и 10 000 м в Лондон през 2012 г., ще посвети предстоящия месец изцяло за подготовка за Световното първенство в Пекин в края на август. Там той ще защитава титлите си от Москва преди 2 години.