Левски се отвори напук на традициите за криене в името на концентрацията преди важни мачове. "Сините" срещат ЦСКА утре от 16:00 часа на Националния стадион.

След тренировката в сряда вечерта 8 футболисти бяха изправени на разположение на медиите за въпроси на воля. А подготовката вчера мина при открити врати за запалянковци и репортери. Въпреки че по правило последните две-три занимания преди Вечното дерби се засекретяват.

Само подготовката днес ще е закрита, но обратното ще е ненормално - все пак ще се отработват тактически варианти. Треньорът Георги Иванов ще наблегне на статичните положения, в които смята, че е силата на съперника.

А най-неочакваното отваряне на Левски пред света е - Гонзо днес ще даде пресконференция. Откакто зае поста през юни, директорът и треньор никога не е заставал пред медиите преди мач, припомня "Труд".

Продажбата на билети на "Герена"върви сравнително добре въпреки студа. Вероятно "сините" бързат да ангажират хубави места под козирката в сектор "А", отреден за тях.

"На юбилея през май се видя, че "Левски" има истинска и вярна публика, остава да бъде доказано и в събота - заяви изпълнителният директор Константин Баждеков. - Мисля, че хората със "сини" сърца съзнават, че всеки билет е подкрепа за отбора и едва ли могат да бъдат уплашени от студ или дъжд. Колкото повече публика има, толкова по-силен ще е Левски! Естествено, важи и обратното..."

Съставът в общи линии е ясен. Колебанието е за единия флангови играч в атаката. Шанс за титуляр има и 17-годишният Божидар Краев в конкуренция с Роман Прохазка и Мирослав Иванов. Левски чака подписите на бащата и майката на юношата под професионален договор с клуба, тъй като талантът е непълнолетен.