Валенсия загуби от Севиля с 0:1 в мач от испанското първенство. Тимът на Унай Емери се добра до успеха след попадение на Серхио Ескудеро в 50-ата минута. Гостите от "Местайя" получиха два червени картона, като първият дойде прекалено рано - в 35-ата минута, а вторият в 78-ата. Срещата ще се запомни с 9-те жълти картона, два от които бяха втори жълти за Жоао Кансело и Хави Фуего. Любопитен детайл беше броят на изпълнените корнери - цели 17 пред вратата на "бяло-черните" и нито един пред тази на андалусците.

Домакините започнаха по-силно мача и напористо атакуваха по фланговете. В средата на полувремето те вече имаха цели пет корнера срещу нула на съперника. Острите акции по крилата вървяха успоредно с остри влизания и картони, с които съдията Веласко Карбайо нашари набързо срещата. В 35-ата минута вече имаше пет жълти и един червен картон, като Жоао Кансело беше изгонен за удар в лицето на Серхио Ескудеро.

Иначе Фернандо Йоренте пропусна две много добри положения за гол преди почивката. В 28-ата минута Цар Лъв стреля от осем метра след добро връщане на Мариано, топката премина много близо до гредата, като малко не достигна и на Витоло да засече с шпагат. Три минути по-късно Йоренте стреля силно с глава, а завърналият се на вратата след контузия Матю Райън направи впечатляващо спасяване.

В 38-ата Йевхен Коноплянка шутира по посока на вратата, а топката се отби от тялото на Адерлан Сантос. Най-добрата възможност пред вратата на Серхио Рико дойде след грешка на Евер Банега в 18-ата минута и просто се създаде напрежение без удар.

В 50-ата минута натискът на "лос бланкирохос" даде резултат. След продължителен обръч около вратата на "лос че" Евер Банега центрира майсторски с външен фалц, а включилият се на втората греда Серхио Ескудеро засече топката от въздуха, пращайки я в близкия горен ъгъл.

В средата на полувремето ударите бяха 13:0 в полза на андалуския тим. Гостите от "Местайя" изключително рядко атакуваха, като ще се запомни единствено едно пресилено падане на Хосе Гая в наказателното поле. В 78-ата тимът на Нуно Санто беше обезкуражен с втори жълт картон. Хави Фуего влезе грубо и си заслужи изгонването. В 94-ата минута Валенсия стигна до фал за опасно центриране пред Рико, но защитник изби с глава.

С успеха Севиля вече е само на точка от "прилепите", но едва в средата на класирането.

 


1-0 Sergio Escudero Fantastic Goal | Sevilla... by soccerhub365