В Лудогорец работят сериозно по зимния подготвителен лагер и стягат престижни проверки с отбори от Западна Европа. След като стана ясно, че по време на първия етап в Турция шампионите ще срещнат 3-ия в таблицата на руската Висша лига Динамо (Москва), сега разградчани гласят още по-силни съперници.

По информация на „7 дни спорт" желанието на Георги Дерменджиев и спортно-техническия щаб на отбора е да се играе с отбор от Бундеслигата. Разградчани ще бъдат в турския курорт Белек между 8 и 20 януари, когато ще протече и първата част от зимната подготовка.

В същия период в южната ни съседка ще бъдат три немски тима Борусия (Мьонхенгладбах), Хановер 96 и Вердер (Бремен). Тепърва ще се водят преговори с кой от тях да бъде направена контрола, като шансовете за това не са малки. Хановер вече има планирани 3 контроли на турска земя, като те са уредени (Йънг Бойс (Швейц) на 17-и, Виктория (Чех) на 19-и и Аарау (Швейц) на 20 януари).

„Червените" могат да направят спаринг и на 14 януари, като ще се преценява дали Лудогорец да играе толкова рано след началото на лагера си. По принцип желанието на Георги Дерменджиев е мачовете да са в края на лагера в Турция. Новият треньор на Вердер Виктор Скрипник също ще води отбора си в Белек, като отборът  ще е в Турция между 6 и 14 януари.

1/16-финалистът в Лига Европа - Борусия (Мьонхенгладбах), ще бъде в Белек между 8 и 15 януари. Именно този тим е и най-вероятният съперник на Лудогорец. До този момент временният 3-и в Бундеслигата не е обявил своите съперници за подготовката.