УБА препъна Арсенал в мач от 7-ия кръг на Висшата лига. Двата отбора завършиха 1:1 на „Дъ Хоуторнс". Така „артилеристите" останаха лидери в класирането, но вече с равни точки с Ливърпул.

„Дроздовете" първи поведоха в резултата, а провинилия се през седмицата Джак Уилшър успя да се реваншира за цигарата си с изравнително попадение.

Срещата започна равностойно. В 15-ата минута се стигна до първата опасност. Бераин размина Фламини, стреля към Шчесни, който с големи усилия спаси. Последваха силни минути за Арсенал, но Йозил и Жиру пропуснаха.

В 43-ата минута „дроздовете" успяха да открият.  Амалфитано изпълни корнер, след което топката се върна отново при него и той центрира към Калудио Якуб, който засече с глава в за 1:0. В самия край на полувремето Рамзи не успя да се възползва от добро голово положение след като не овладя добре топката от изгодна позиция.

В 64-ата минута „артилеристите" започнаха отлична атака, която мина през Жиру, който комбинира с Росицки, а той намери Уилшър, който с умерен удар направи 1:1.
12 минути по-късно Жиру овладя отлично, излъга вратаря и стреля, но падналият Майхил се протегна и изби в корнер.

В 78-ата минута Уилшър можеше да стане герой за лондончани, но пропусна да се разпише от добра позиция.

След този мач Арсенал има 16 точки. УБА е на 12-ата позиция с 9 пункта.