Вицепрезидентът на федерацията по волейбол Любо Ганев разкри ситуацията с Матей Казийски. Все още не е ясно дали звездата ще се присъедини към представителния тим за европейското първенство през октомври. Посрещачът напусна обиден отбора след уволнението на Радо Стойчев преди олимпийските игри в Лондон през 2012-а.

"Не е имало разговори между Матей и федерацията - обясни ситуацията Любо Ганев. - Треньорът е този, който трябва да реши на кой играч ще разчита или не. В случая Пламен Константинов предлага, а ние чисто формално изпращаме повиквателна. Никакви други интерпретации няма. Ако двете страни се разберат и имат желание да си помагат, всичко ще бъде страхотно. Всеки би се радвал да има Матей Казийски в своя тим."

Ганев постави и цел на националния отбор за Евро 2015, което ще се проведе в България и Италия.
"Нашето желание е медал - коментира легендата. - Важно е зрителите да бъдат доволни от показаното, но всичко се постига с игра. Тимът трябва да е в добра физическа форма и да няма контузии. Травмата на Цецо Соколов е достатъчна, не е хубаво да имаме още играчи със здравословни проблеми. Видя се, че всички отбори в Европа играят много добре. Класирането на олимпиадата ще е по-трудно, защото квотата за нашия континент е с една по-малко."

Ганев потвърди, че има намерение да наследи инж. Данчо Лазаров като президент на федерацията.
"По устав отчетно-изборното събрание се състои до шест месеца след края на олимпийския цикъл - разясни бившият диагонал. - Ще говоря с клубовете и ако те решат, че мога да помогна, ще издигна моята кандидатура."

Любо Ганев е отложил своята лятна ваканция за септември. Той планира да почива в САЩ, като е набелязал Лос Анджелис и Лас Вегас.