ЦСКА спечели важна победа при гостуването си на Казанлък Волей с 3:1 (26:24, 25:20, 19:25, 29:27) в среща от четвъртия кръг на женското волейболно първенство на България. Това е трети успех на "червените"  в шампионата, който ги изкачи на второ място във временното класиране с актив от 9 точки. Отборът на Казанлък пък записа втора загуба, като с две победи и 6 точки заема четвърто място в подреждането.

Първият гейм се превърна в истински спектакъл, пълен с обрати. Първоначално волейболистките на ЦСКА започнаха по-добре, но след изключителна серия от сервис на Тереза Иванова домакините от Казанлък обърнаха развоя и поведоха с 12:7 точки.

Юлия Иванова обаче предприе рокади като пусна на разпределителката Полина Нейкова и преотстъпената за един сезон от Локомотив 1929 (София) Мартина Хикова. Така последва нов обрат и в крайна сметка ЦСКА поведе след драматично 26:24.

Във втората част на терена за ЦСКА остана Поли Нейкова, която продължи умело да организира атаката на тима си. Това даде резултат и ЦСКА увеличи аванса си в геймовете след 25:20.

Волейболистките на Казанлък реагираха в третата част, като намалиха до минимум грешките и показаха, че имат възможности, печелейки частта с 25:19. Геймът в четвъртата част предложи доста изравнявания от страна на ентусиазираните волейболистки на Казанлък, но момичетата на Юлия Иванова показаха характер и измъкнаха трите точки от мача след изключително драматичен завършек.

Топ реализатор в мача стана нападателката на ЦСКА Ралина Дошкова с 25 точки. За Казанлък Волей Радостина Маринова записа 13 точки.

Вицешампионът Левски София продължава с чудесното си представяне в женската волейболна лига „Демакс +“ като победи ЙЕБ Шумен 05 (Шумен) с 3:0 (25:11, 25:8, 25:17) в столичната зала „Сиконко“.

Така състезателките на треньора Радослав Бакърджиев записаха 4-и пореден успех през настоящата кампания и без загубена точка до момента заемат еднолично първото място. Още по-впечатляващото е, че волейболистките от столицата са загубили само един гейм в срещите си досега – при гостуването на шампиона Марица Пловдив във втория кръг, което спечелиха с 3:1, пише официалният сайт на волейболната ни централа..

На другия полюс е представянето на новака ЙЕБ Шумен 05, който се намира в серия от три последователни поражения. Волейболистките от Шумен нямат победа от първия кръг, когато се наложиха като домакини над Славия с 3:1. Така с 3 точки ЙЕБ Шумен 05 заема 7-о място.