Челси записа първа победа от началото на сезона във Висшата лига. „Сините" се наложиха като гост на УБА с 3:2. Новото попълнение на лондончани Педро записа отличен дебют след като вкара попадение и се отличи с асистенция. Испанецът се разписа за 1:0, а минути по-късно подаде на Коща за 2:0.

Така „сините" записаха първи три точки след равенство със Суонси и загуба от Ман Сити.
Срещата започна с натиск на Челси.

В 14-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа след нарушение на Матич. Джеймс Морисън стреля от бялата точка, но Куртоа спаси.

В 20-ата минута Педро получи топката от центъра на терена, проби отбраната на УБА и с премерен удар направи 1:0. Десет минути по-късно бившият играч на Челси намери отлично Коща, който на празна врата удвои.

В 35-ата минута новото попълнение на „дроздовете" Рондон почти от аутлинията върна топката към непокрития Морисън, който с мощен изстрел матира Куртоа за 1:2.

Три минути преди края на полувремето  Коща беше съборен в наказателното поле, но задържа топката и успя да я подаде към Аспиликуета, който успя да вкара. В 53-ата минута Тери получи директен червен картон след като Рондон се откъсна сам срещу Куртоа и защитникът го фаулира точно на границата на наказателното поле.

Шест минути по-късно Макманаман центрира към Морисън, който засече, вкарвайки във вратата на Куртоа за крайното 2:3.

Уест Бромич - Челси 2:3

0:1 Педро (20)
0:2 Коща (30)
1:2 Морисън (35)
1:3 Аспиликуета (42)
2:3 Морисън (59)

Уест Бромич: Майхил, Доусън, Маколи, Олсон, Брънт, Флетчър, Якоб, Макманаман (75-Гнабри), Макклейн (60-Ламбърт), Морисън, Рондон


Челси: Куртоа, Иванович, Тери, Зума, Аспиликуета, Фабрегас, Матич, Вилиан (55-Кейхил), Азар, Педро (84-Микел), Коща (78-Фалкао)