Спортното бъдеще на България е в общините и ние сме горди с такива кметове като Васко Стоилков на Сливница и инж. Добромир Добрев на Горна Оряховица. Това заяви председателят на БОК и примата на световната атлетика Стефка Костадинова. Тя заедно с волейболния ас Евгени Иванов - Пушката наградиха двамата кметове, победители в конкурса "Кмет на месеца".

Официалното награждаване бе във ВИП залата на Софийската опера днес. "Целта на конкурса е да покажем добрите политики и практики на общините. България не е само София и трябва да помагаме на общините", каза Боян Томов - изпълнителният директор на Бранд медия, която е организатор на събитието.

"Мислим за вас и очакваме един олимпийски шампион от Сливница", каза Стефка Костадинова на кмета на Сливница. Той спечели приза за трети път в конкуренцията на другите градоначалници на общини с население под 20 000 жители.

"Аз няма какво да кажа, това е най-голямото признание за мен, наградата да ми я връчи най-великата дама на родния спорт", смути се Стоилков. Той побърза да уточни, че днес в 18 часа в Сливница се регистрира и боксов клуб. "Всяка инициатива за спорта на общинско и национално ниво е похвална, защото спортът - това е идентичността на българина. Стремете се към още проекти за спорта в общините, защото след време всяко дете ще ви се отблагодари", каза волейболистът Евгени Иванов.

Той награди победителят сред общините с население над 20 000 жители - кмета на Горна Оряховица Добромир Добрев. За него дори и в София се чуват хвалебствия за всичко, което е направил за общината и най-вече за спорта. "Благодаря за наградата, това е признание за работата ни. Тази награда направи щастливи много хора в общината, деца и родители. За Горна Оряховица спортът е приоритет. България е била силна, когато спортът й е бил силен", каза Добромир Добрев.