Ден преди първото от серията "класики" Реал (М) - Барселона, треньорът на "Белия балет" Жозе Моуриньо получи удар. Той не идва както би могло да се предположи от утрешния съперник Барселона, а от бивш наставник на "кралете". Фабио Капело показа, че забавя, но не забравя.

След като преди няколко седмици ни в клин, ни в ръкав Моуриньо обяви, че той е бил първи избор на Футболната асоциация на Англия за национален селекционер, сега Капело отвърна на удара.

Италианецът разкри, че от ръководството на Реал (М) са го потърсили, преди да се свържат със Специалния. Както е известно, суровият Капело е водил два пъти мадридчани, и двата пъти за по един сезон, като и в двата случая печели титлата в Примера дивисион. Той обаче е отказал трето завръщане на "Бернабеу".

"Можех да дойда в Реал (Мадрид) миналата година. Но би било опасно да се върна, защото ако не бях спечелил нещо, щеше да бъде огромно разочарование. Отделно от това, аз си имам работа, която харесвам в Англия”, сподели Капело.

Не е ясно дали това е наистина така или италианецът просто отвърна на удара на Моуриньо. Капело вече веднъж изрази публично възмущението си от поведението на португалеца, като нарече "неколегиални" думите му. Италианецът дори се зарече да не изважда на показ контакти с клубове, както го направи Моуриньо.

В същото време, Капело направи и друго важно разкритие. Националният селекционер на Англия потвърди, че след Евро 2012 ще напусне поста в "Трите лъва". Той обаче е размислил относно прекратяването на кариерата си и по всяка вероятност ще се пробва отново в някой европейски гранд, преди да се оттегли от най-популярната игра.