Отборът на Дунав ще се изправи срещу Литекс в мач от втория кръг на първенството на "Б" група. Двубоят е от 18 ч. днес на Градския стадион в "Драконите" са амбицирани да затвърдят добрия старт при завръщането си в професионалния футбол въпреки, че срещу тях ще имат отбор с младежки и юношески национали.

"Няма да ни е лесно. Въпреки това смятам, че ако момчетата покажат същия дух и спазят тактическа дисциплина, както в мача с Лудогорец 2 в Разград, накрая можем да се поздравим с добър резултат и да зарадваме нашите фенове", заяви старши треньорът на "Дунав" Веселин Великов.

Припомняме, че в първия кръг русенският състав надделя с 3:2 над втория тим на шампионите Лудогорец, в чиито редици личаха националът Михаил Александров, Витиня и голмайсторът на "Б" група за миналия сезон Янаки Смирнов.

На "Лудогорец Арена" "драконите" бяха подкрепени от част от най-гласовитите си привърженици, които ги накараха да се чувстват като домакини.

На последната тренировка на отбора преди мача с Литекс 2 феновете изпълниха и поетия ангажимент да зарадват със специални сувенири автора на първия гол за Дунав след завръщането на отбора в професионалния футбол. Юлиан Ненов, който изненада Георги Аргилашки с точен шут от над 25 метра в Разград, получи шал, чаша и магнит от новата фен колекция "От Дунав започва България".

Момчетата от "небесно синята" агитка не пропуснаха да отправят още едно предизвикателство към футболистите, като обещаха нови подаръци за автора на първия хеттрик.