Наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо остана много доволен от победата на неговия тим над Аякс. "Белия балет" спечели с убедителното 3:0 в Амстердам, с което завърши цикъла в груповата фаза без загубена точка - 6 победи и голова разлика 19:2.

Във всички турнири това бе пореден успех номер 15 за Реал. Сега обаче предстои голямото дерби на испанския футбол срещу Барселона и тимът е концентриран върху спечелването му.

Жозе остана доволен от сериозното отношение на футболистите му към мача. "Този мач показа, че Реал Мадрид се отнася с уважение към футбола като цяло и в частност към своята работа. Беше ни все едно кой ще заеме второто място - Лион или Аякс.

Играхме нашата си игра и през първото полувреме изглеждахме превъзходно. През втората част не успяхме да задържим това високо ниво на игра, но обяснението е, че на терена имахме много футболисти, които не са свикнали да прекарват дълго време на полето.

Защитавахме се добре и се поздравихме с важна победа. Никой не получи травма, а футболистите, които не играят редовно, имаха възможност да понатрупат игрова практика. Например, имах намерението да ползвам Йозил и Хесе, но се наложи да пусна Алтънтоп и Мендес. Никога не знаеш какво ще ти представи футболът", заяви Моуриньо.

"Сега ни предстои двубой с Барселона. Дотук се справихме отлично, но това е коренно различен мач. Миналата година, ако не се лъжа, бихме Аякс, а после паднахме от Барселона. Сега обаче сме много по-силен отбор от миналата година и ще видим какво ще се случи", заключи Моуриньо.