В ЦСКА държат в пълно неведение работещите в школата на клуба. Треньори и шефове не знаят дали са на работа и кога ще започнат подготовка за новия сезон, пише "България Днес".

Директорът на "червената" ДЮШ Спас Джевизов отрече информациите, че е напуснал поста си. Той е в отпуск и изчаква повече яснота около бъдещето си. Все по-често се говори, че той ще бъде сменен на поста при завръщането му след почивката.

"Водя се на работа в ЦСКА. В момента си почивам. Изчаквам решението на новите шефове в клуба. Всеки ден им звъня, но те не ми вдигат. Държат ни в неведение. Към този момент не се знае нищо в школата", заяви Джевизов пред вестника.

Един от наставниците, който работи с младите таланти - Галин Иванов, също няма яснота дали ще продължи работата си в клуба. Бившият защитник води децата, родени след 1998 г.

"В школата цари пълна анархия. Нищо не се знае. Нито колко отбора ще има, нито колко треньори. Трябва да почнем работа другата седмица с моя отбор, но не знам дали това ще се случи", призна Иванов.

Иванов не е оптимист за подобренията, които обеща новият силен човек на "Армията" Пламен Марков. Според него много се говори, а малко се върши.

Бившият треньор на мъжкия отбор в на мнение, че Гриша Ганчев може да измъкне клуба от калта, в която е затънал.

"Той е сериозен човек. Управлението на футбол у нас не му е чуждо. В Литекс постигна страхотни успехи. Ако направи това, което и с "оранжевите", ще е невероятно", споделя той.

Иванов призна, че работата в школата е много трудна за треньорите. Той и колегите му не са взимали заплати в продължение на няколко месеца.

"Приоритет за ЦСКА е мъжкият отбор. Рядко се обръща внимание на децата. Условията не са от най-добрите. Заплатите се бавят. Не съм получавал пари от девет месеца".

В последната година и половина отборът, воден от Иванов, е пътувал с автобус, за който феновете са събирали средства. Главният инициатор е бил един от тарторите на агитката - Росен Петров-Животното.

"Връщахме парите на запалянковците от таксите, които взимам. Добре, че бяха те", разказва той.

Други отбори от школата са имали по-малко късмет. на някои от тях се налагаше да пътуват с коли на родителите за мачовете в провинцията.