Масимилиано Алегри вярва, че неговият Ювентус може да продължи напред в Шампионска лига. Днес треньорът беше на разположение на феновете на „бианконерите" за въпроси в Туитър.

„Заслужавахме една нощ като тази в Дортмунд след цялата тежка работа, която свършихме през последните няколко месеца. Трябва да вярваме в собствените си възможности, въпреки че двубоят с Монако няма да е лесен изобщо. Това е много по-труден мач, отколкото говорят всички", споделя Алегри.

Той вярва, че Ювентус може да обърне Фиорентина в полуфиналите за Купата на Италия, след като загуби първия мач в Торино, когато Мохамед Салах вкара два гола за 2:1.

Алегри бе питан и по-общи въпроси, като например кои според него са трите характеристики, които всеки голям отбор трябва да притежава, и какво е най-важно в отношенията между треньора и играчите.

„Всеки голям клуб трябва да притежава глад за победа, страхотна техническа подготовка и спортсменство. С три думи да опиша Ювентус? Организирани, внимателни и амбициозни. В Юве има перфектна организация и аз само трябва да мисля какво се случва на терена. Ключовата съставка в отношенията между играч и мениджър трябва да е честността. Това е най-важният аспект във всички човешки взаимоотношения".