Волейболните ни национали бяха предупредени да се пазят от джебчии в Берлин.

От щаба разкриха, че има специални табели в асансьорите, призоваващи гостите да не оставят нищо ценно в стаите си. Съобщенията гласят, че е имало кражби в повечето хотели в Берлин, където се провежда европейската олимпийска квалификация за Рио 2016.

За този проблем алармирал един от най-опитните в тима - Теодор Салпаров, още при пристигането. Либерото и клубният му отбор Зенит (Казан) са били настанени в същия хотел за финалния турнир на Шампионската лига. По време на краткия престой там руснаците се простили с 11 таблета, скъпи часовници и пари. Само старши треньорът Владимир Алекно, който води и националния отбор, бил олекнал с 500 евро, откраднати от портфейла му.

Засега в българския лагер няма подобни проблеми, както и сред другите участници. Състезателите обаче винаги носят портфейлите си, а някои и лаптопите.

Домакинът на квалификацията - Германия, е настанен в различен хотел, който се намира само на 5 минути с автобус от зала "Макс Шмелинг". Всички останали отбори пътуват поне по 30 минути до съоръжението.

По време на европейското първенство в България наставникът на Бундестима Витал Хейнен подаде жалба до супервайзъра на състезанието заради това, че нашият отбор бе настанен в друг хотел, който е на по-малко от километър от официалния. Избраниците на белгиеца успяха да се класират за полуфиналите, след като биха с 3:0 Сърбия. Преди това германците се справиха също с 3:0 срещу Белгия, а западните ни съседи трябва да си стегнат багажа, понеже паднаха с 1:3 и от Полша.