Селекционерът на Англия Фабио Капело заяви по отношение на това дали Дейвид Бекъм ще изиграе своя мач №100 с националния отбор, че няма място за сантименти и всички играчи са равни за него.

"Бекъм е важен за Англия и все още може да допринесе много за тима, но, както всеки знае, всички играчи са еднакво важни за мен, включително и Дейвид Бекъм", каза Дон Фабио.

Бекъм изигра своя мач №99 за националния тим на страната при загубата от Хърватия на "Уембли" с 2:3. На 6-ти февруари Англия играе приятелска среща с Швейцария на същия стадион и тогава халфът може да запише юбилейното си участие с фланелката на "трите лъва".

"Всички мениджъри имат сантименти, но в крайна сметка те трябва да вдзимат решения", категоричен бе Капело.

Двамата имаха интересни взаимоотношения по време на престоя им в Реал (М) през миналия сезон. Капело отстрани Бекъм от отбора на полусезона, когато се разбра, че халфът е подписал предварителен договор с ЛА Галакси. Впоследствие наставникът върна Бекс в тима и играчът се отплати със силна игра в ключови двубои за спечелената титла.

В същото време италианецът коментира и времето, в което ще се проведат мачовете с Хърватия в квалификациите за Мондиал 2010. Англичаните имат визита в Загреб на 10 септември тази година, а реваншът е на 9 септември 2009г.

"Септември е добър месец за английските футболисти. А предвид факта, че Хърватия е най-сериозният ни съперник, да играем с тях в този месец ще бъде идеално", заяви Капело.