Ивайло Петев изрази възмущението си от интерпретациите на думите му от днешното участие в Актуално студио „Дерби". Петев разпространи чрез БТА позиция, която касае изказванията му от днес.

ПОЗИЦИЯ НА ИВАЙЛО ПЕТЕВ:

След завръщането си в България името ми се споменава много често в медиите и е свързано най-вече с информациите за позицията национален селекционер на България. Днес (1 декември) бях гост в Актуално студио „Дерби", където отговарях на въпроси свързани с първенството на Кипър, българското първенство и футбол, бъдещите ми планове като треньор и националния отбор на България. Малко след края на участието ми с огорчение установих, че в някои електронни издания думите ми са интерпретирани грешно. В устата ми са вкарани определения за уважаваните от мен собственици на Литекс и Лудогорец Гриша Ганчев и Кирил Домусчиев. Искам да обърна внимание, че името на Гриша Ганчев не съм го споменал нито веднъж.

Името на Кирил Домусчиев го споменах единствено в контекст на това, че сме се видели за първи път от една година насам по време на мача Лудогорец - Ливърпул. На зададен от журналист въпрос по този повод отговорих кратко, точно и ясно. Пресконференцията бе записана от множество камери и диктофони и думите ми могат да бъдат проверени.

Нямам представа защо някои сайтове се опитват да направят интрига на мой гръб. Дали това е умишлено или не оставям без коментар.

Прави ми лошо впечатление некоректното отношение към мен от някои медии. Това отношение усетих още след завръщането си в България. Явно обстановката тук е такава и започвам сериозно да се замислям дали си заслужава да се връщам да работя в България при положение, че в публичното пространство излизат думи, които никога не съм казвал.

Ивайло Петев, 01.12.2014".