Отборът на Наполи направи поредната си домакинска издънка. Момчетата на Рафа Бенитес едва се добраха до равенство с опашкарите от Киево (1:1), като по този начин съкратиха минимално изоставането си от лидера Ювентус, както и от втория Рома.

Битката на „Сан Паоло" започна с изненадващо попадение на гостите дело на Сардо. Веронци задържаха преднината си почти до края, когато Раул Албиол подели точките с красив гол. За отбелязване е, че „небесносините" нямаха и особено голям късмет, след като на три пъти удариха гредите зад Пуджиони.

Наполи остава на третото място с 44 точки, докато Киево е на 16-то с 18 пункта.

Домакините от Наполи се нуждаеха от задължителни три точки, с които да притиснат максимално борещите се за Скудетото Ювентус и Рома. Рафа Бенитес отново залагаше на бразилския страж Рафаел, който в последните срещи измести контузения ветеран Пепе Рейна. Новото попълнение -Жоржино пък започваше от резервната скамейка.

Победата днес щеше да бъде от изключително значение и за играчите на Киево, които водят адска битка за оставането си в Серия „А". Веронци излизаха с доста атакуваща формация, като атаката на „летящите магаренца" се водеше от Сирил Теро и Алберто Палоски.

Мачът на „Сан Паоло" стартира на не особено високи обороти. Въпреки това, първата голова ситуация бе за футболистите на Наполи, като тя бе пропиляна от Дрис Мертенс, който стреля неточно с глава. От своя страна, гостите направиха няколко много интересни атаки, които обаче така и не се материализираха в нещо повече.

Опитите им обаче дадоха резултат в 17-ата минута, когато Киево успя да открие изненадващо резултата. Дженаро Сардо направи хубаво двойно подаване с Теро, след което отправи страхотен диагонален шут в горния десен ъгъл на Рафаел за 0:1.

Наполи можеше да изравни бързо, бързо в 25-ата минута, ала Гонсало Игуаин стори немислимото и от 50 сантиметра не успя да отбележи на празна врата.

Десет минути по-късно, белгийската звезда Дрис Мертенс също пропиля добра възможност. Техничарят бе изведен в наказателното поле от Игуаин,ала изстрелът му срещна страничната греда на Пуджиони.

Устремът на Наполи продължи и през втората част. Албиол и Гонсало Игуаин обаче пропускаха поредните добре положения за селекцията на Рафа Бенитес. Отличен мач за гостите пък правеше централният защитник Драме.

Дрис Мертенс продължаваше да цели гредите и през това полувреме. Белгиецът отново не успя, като този път в 67-ата минута, той оцели страничния стълб след изпълнение на пряк свободен удар.

До края на срещата, Рафа Бенитес хвърли всичко в атака, пускайки в игра Жоржиньо и Лоренцо Инсине. Именно юношата на Наполи можеше да възстанови равенството в 84-ата минута. Нисичкият футболист бе намерен с глава от скочилия за високата топка Игуаин. Инсине навлезе мощно в наказателното поле, но и неговия удар се удари в гредата за ужас на всички тифози.

Неаполитанци  се усмихнаха в 87-ата минута, когато домакините най-накрая успяха да изравнят. В ролята на спасител се изяви бранителят Раул Албиол, който се оказа във вражеското наказателно поле, пребори се с Бощиян Цезар и с хубав удар не остави шансове на Пуджиони за 1:1.

Въпреки опитите си, отборът на Наполи не съумя да достигне до пълния обрат и така се задоволи с недостатъчната една точка. Киево пък остана без своя старши-треньор Еудженио Корини, който бе изгонен от резервната скамейка  няколко секунди преди последния съдийски сигнал на рефера Ирати.

НАПОЛИ-КИЕВО 1:1

0:1 Сардо (18'), 1:1 Албиол (87')

СТАДИОН: „Сан Паоло"

СЪДИЯ: Масимилиано Ирати

НАПОЛИ: Рафаел, Маджо, Албиол, Бритос, Ревейер, Джемали, Инлер, Кайехон, Хамшик, Мертенс, Игуаин (резерви: Рейна, Увини, Жоржиньо, Барити, Коломбо, Пандев, Радошевич, Инсине, Канаваро, Сапата)

КИЕВО: Пуджиони, Фрей, Даниели, Цезар, Сардо, Бентиволио, Ригони, Хатемай, Драме, Теро, Палоски (резерви: Скуизи, Бернардини, Клейтън, Лазаревич, Сесту, Радованович, Естигарибия, Акости, Мбайе, Силвестри, Пелисиер, Пап)