Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков иска да се подсили с още един нападател.Реално на този етап Бала разполага само с Бйорн Йонсен.

Другите алтернативи са офанзивните футболисти Кирил Десподов, Милчо Ангелов и Георги Минчев. Докато са отворени трансферните прозорци в различните страни по света, не може да кажем, че селекцията ни е приключила. Всичко може да се случи. В България не сме с финансовите възможности да си позволяваме да купуваме всички състезатели, които ни харесват. До последния момент винаги може да се вземе нещо ново", сподели Бала пред „Тема Спорт".

„Не казвам, че ще дебнем за определени играчи, но до последно може да привлечем или продадем някой. Селекцията е отворен процес. При всички положения имаме нужда от още един нападател. Реално на върха на атаката разполагаме само с Йонсен. Така че още един такъв офанзивен играч няма да ни е излишен. Но това не е на всяка цена. Дали ще го вземем, времето ще покаже", добави специалистът. „Литекс си върши работата на трансферния пазар, без да па-радира. Когато му дойде времето, всички ще разберат за какво става въпрос по отношения на взимане и продаване на футболисти", продължи Балъков.

„Нека не говорим повече за оферти, за покупки и продажби. Имаме много важен мач в четвъртък с Йелгава. Концентрацията ни е насочена изцяло към реванша. За него ще говоря във вторник на пресконференцията. Най-важното е спортно-технически да вървим напред", завърши треньорът на оранжевите. Ответният мач с Йелгава е в четвъртък от 20:45 часа в Ловеч. Първият двубой в Латвия завърши 1:1. Реваншът ще бъде предаван пряко по БНТ 1