Бранителят на Ливърпул Даниел Агер е изправен пред угрозата да остане извън терените са няколко месеца, ако страховете на неговия наставник Брендън Роджърс за скъсани сухожилия се окажат верни.

Агер получи травма при сблъсък със своя съотборник Глен Джонсън в средата на втората част, малко преди Антонио Валенсия да нахлуе в наказателното поле и да спечели дузпа за Манчестър Юнайтед вчера в дербито на "Анфийлд".

След мача Роджърс заяви, че първите прогнози не са никак оптимистични, тъй като подобни травми в колената обикновено водят до дълъг период в лазарета.

"Ще трябва да почакаме, но нещата не изглеждаха добре с неговото коляно. Според някои от нашите лекари, той е контузил сериозно медиалното си сухожилие, но ще трябва да изчакаме за повече подброности в следващите часове", коментира Роджърс.

Именно Глен Джонсън бе извън терените три мечеса по време на сезон 2009-2010 заради подобна травма. Подобни бяха съмненията и за контузията на Неманя Видич през миналата кампания, но при сърбинът ситуацията се оказа по-сложна и той пропусна целия сезон след мача срещу Базел през декември.