Уигън Атлетик разгроми Манчестър Сити с 4:0 в първия двубой от деветия кръг на английската Висша лига. Българският национал Светослав Тодоров не влезе в игра за домакините, но и без него възпитаниците на Пол Джуъл демонстрираха отлична резултатност и разгромиха съперника си на своя "Джей Джей Стейдиъм".

Още до четвъртата минута резултатът вече бе 2:0, след като в самото начало Емил Хески даде аванс на Уигън, а две по-късно бранителят на Сити Ричард Дън си отбеляза неспасяем автогол след красив удар с глава.

Стюарт ПиърсСлед първата четвърт на срещата гостите излязоха от шока и овладяха инициативата, но така и не успяха да достигнат до чисто положение пред Никълъс Уийвър, с изключение на един неточен удар на Бернардо Коради.

По идентичен начин се разви и второто полувреме, в което отново за две минути Уигън нанесе новия си удар - първо в 64-та минута Анри Камара засече прострелно центриране отляво на Лейтън Бейнс, а след това и бранителят Антонио Валенсия с изстрел по диагонала доведе резултата до 4:0.

В самия край на двубоя и ирландският национал Кевин Килбейн имаше възможност да се разпише за Уигън, но самостоятелният му пробив завърши с удар, преминал на сантиметри от гредата.

По този начин домакините записаха и най-резултатната си победа (и първа от началото на сезона) в английската Висша лига, откакто тимът влезе преди година в елита, а Манчестър Сити продължава да изпитва сериозни проблеми при гостуванията си. След този двубой Уигън се изкачи до 13-та позиция в класирането с актив от 8 точки, докато момчетата на Стюарт Пиърс (на снимката) са с едно място по-горе - на 12-та с 9 точки.

състави:

Уигън: Къркланд, Бойс, Хоул, Де Зиув, Бейнс, Валенсия, Скоко, Шарнер, Килбейн, Хески, Камара

Манчестър Сити: Уийвър, Милс, Ричардс, Дън, Джордан, Синклер, Джонсън, Хаман, Бартън, Самарас, Коради

програма за деветия кръг:

Уигън - Манчестър Сити 4:0
Чарлтън
- Уотфорд
Челси - Портсмут
Евертън - Шефилд Юнайтед
Астън Вила - Фулъм

 неделя:

Манчестър Юнайтед - Ливърпул
Тотнъм - Уест Хям
Мидълзбро - Нюкасъл
Блекбърн - Болтън
Рединг - Арсенал