Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи участието си на турнира от „Мастърс 250" сериите в Мюнхен. В среща от ¼-финалите Гришо загуби драматично в три сета от Флориан Майер. Мачът продължи близо два часа и половина, а първата ракета на Германия се наложи със 7:6, 3:6, 6:4.

Въпреки загубата Димитров може да бъде горд с представянето си в Мюнхен. И днес, подобно на първите два мача в основната схема, българинът се представи на много високо ниво, като само липсата на късмет, особено в края на срещата, го лиши от участие на полуфинал.

Още от първите геймове на срещата Димитров показа завидно самочувствие. Гришо сервираше повече от отлично, като в първия сет загуби едва 4 точки в сервис-геймовете си (до тайбрека). Нещо повече, нашето момче пропусна две точки за пробив, втората от които бе с цената на сетбол. В неизбежния тайбрек Майер бе по-спокоен и се наложи със 7:4.

В началото на втората част германецът стигна до ранен пробив и поведе с 2:0, като в този момент се виждаше сигурен за полуфиналите. Димитров обаче не само се върна в срещата, но до края на сета загуби само един гейм - 6:3.

Изключително драматична бе последната част на двубоя. Майер, който е №35 в ранглистата на ATP, отново поведе с 2:0 след ранен пробив, който с много усилия успя да съхрани до края на мача. Димитров имаше 4 шанса да върне пробива (при резултат 3:4), но не успя.

Българинът си тръгва от Мюнхен с 45 точки и чек на стойност 11 190 евро.