Българският футболен съюз отново изуми с решенията си. След като вече почти седмица хората в родната централа се чудят как да постъпят по казуса "Поморие", след като тимът на Черноморец влезе в елита, но не получи лиценз.

В крайна сметка решението бе взето и то е най-малко очакваното. Ще се играе не един, а цели два баража за влизане в "А" група. Втори шанс ще получат тимовете, които вече изгубиха по един бараж. Спортист (Своге) и Видима Раковски паднаха от Черноморец (Поморие), но все пак ще получат шанс да играят в елита.

Очаквано, другият бараж ще бъде между третите тимове в класирането в двете "Б" групи Етър и Светкавица (Търговище). Така, официално и последното съмение, че "А" група ще остане с 14 отбора, отпадна.

Последното важно решение е, че по този начин разместванията за "А" група водят до шанс Нефтохимик да играе в "Б" група. Това ще стане, ако "шейховете" победят в бараж Септември (Тервел).

Вижте официалните решения на БФС:
1. В духа на феърплея загубилите от Черноморец-Поморие отбори в баражите за влизане в "А" група получават правото да изиграят решителен плейоф помежду си и да определят новия член на "А" група. Двубоят между Видима и Спортист-Своге ще се състои другата седмица, като датата ще бъде насрочена допълнително след консултации с двата клуба.

2. В петък, 17 юни, на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен ще се изиграе баражът между Светкавица-Търговище и Етър-Велико Търново за попълване на "А" група до 16 отбора.

3. За попълването на "Б" група ще се изиграе бараж между отборите на Нефтохимик-Бургас и Септември-Тервел.