Ливърпул победи с 3:0 като гост Тотнъм в дербито от тртия кръг на английската Висша лига. Дебют за мърсисайдци записа Марио Балотели, който започна двубоя като титуляр и остана на терена до 61-ата минута. За тъмнокожия нападател това бе официално завръщане във Висшата лига, където има опит и с екипа на Манчестър Сити.

Рахим Стърлинг откри резултата в 8-ата минута, засичайки центриране успоредно на голлинията от Хендерсън. С основна заслуга за попадението обаче бе Стъридж, който се справи феноменално по десния фланг, преди да изведе Хендерсън. Преди и след откриващия гол шансове се появи и пред Марио Балотели, но и в двата случая ударите с глава на нападателя не затрудниха Лорис.

В началото на второто полувреме мърсисайдци удвоиха преднината си. Ерик Дайър събори в полето Джо Алън и главният съдия посочи бялата точка. С отговорността се зае Стивън Джерард, чийто удар бе отличен - 0:2.

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино реагира на негативния резултат и направи няколко промени, като пусна в игра Дейвис, Дембеле и Таузънд. Именно последният обаче сгреши фатално в 60-ата минута, когато загуби топката в центъра на терена и позволи на Морено да пробяга около 60 метра с топка в крака, след което да вкара за 0:3.

До края на срещата Ливърпул спокойно можеше да вкара поне още един гол, но с пропуски се отчете Стърлинг.

Загубата наруши 100%-ия актив, с който „шпорите" се гордееха преди кръга. Така след 3 изиграни двубоя единствените, които имат пълен актив от 9 точки са Челси и ... Суонси!

ТОТНЪМ - ЛИВЪРПУЛ 0:3

0:1 Стърлинг (8')

0:2 Джерард (49'-дузпа)

0:3 Морено (60')

ТОТНЪМ: Лорис, Дайер, Кабул, Фертонген, Роуз (72' Дейвис), Бенталеб (59' Дембеле), Капу, Шадли, Ериксен (59' Таузънд), Ламела, Адебайор

ЛИВЪРПУЛ: Миноле, Манкило, Ловрен, Сахо, Морено, Джерард, Алън (61' Джан), Хендерсън, Стърлинг (86' Хосе Енрике), Стъридж, Балотели (61' Маркович).