Ръководството и спортно-техническият щаб на Академик (Сф) се разграничават от интригите, в които бе въведен представителния тим на „студентите".

Играчите на Академик се готвят по план за мача с Литекс и мислят единствено за победа в него, която би им дала голяма доза сигурност в борбата за по-добро класиране в А група. Момчетата са надъхани да вземат реванш за нелепата загуба от Литекс в първия полусезон, съобщиха от клуба.

"Ръководство и играчи се разграничават напълно от информациите, че ще протестират преди дербито с „оранжевите".

Да, Академик се присъедини към срещата на „малките" клубове от колегиалност, но  ние мислим, че проблемите биха могли да бъдат разрешени единствено с цивилизовани средства. Академик никога не е влизал в задкулисни игри, няма да влиза и сега.

Както всички клубове, така и ние сме притиснати от икономическата криза. Въпреки нея обаче клубът се развива и в скоро време ще се справи с проблемите. Затова пледираме за разбиране.

Академик няма претенции към условията по договора за телевизионните права и винаги е бил в отлични отношения с ръководствата на БФС и ПФЛ.

Честитим избирането на Борислав Михайлов за член на изпълкома на УЕФА и вярваме, че този избор ще помогне много за развитието на българския футбол", съобщиха още от ръководството на столичния тим.