Наставникът по вдигане на тежести Лъчезар Кишкилов сменя Златан Ванев като помощник-треньор в националния тим. Това обяви за „Топспорт" генералният секретар на федерацията Тенчо Тенев.

„Да, има рокада в националния тим, призна Тенев. - Помощник-треньорът Златан Ванев иска да бъде по-близко до семейството си и това е причината да бъде сменен.

Златан има и състезатели, които готви, а също така иска да подреди нещата в клуба си. Това е причината за рокадата и всякаква друга информация би била интерпретация на нещата.

Златан идва на контролните, така че продължава да е близо до първия тим." Тенев добави също така, че Лъчо Кишкилов е бил най-точният вариант за заместник, защото е от Асеновгарад и принципно винаги е бил близо до отбора.

"Кишкилов е напълно запознат с обстановката в тима и няма да има проблеми", добави Тенев. Милен Добрев (94 кг) продължава да се готви по специален режим в националния и лошото е, че не може да се каже, че болките му в кръста са преодолени. До последно участието му на Игрите в Пекин ще е под въпрос.

Георги Марков (до 85 кг) се възстановява добре и се очаква, че за олимпийските игри ще бъде във върхова форма. Жоро страдаше от болки в дясното коляно, но вече се чувства доста по-добре.