Мартин Петров получи наградата си за Играч №1 на XIX-ия кръг в „А" група. Бившият български национал се разписа на два пъти във вратата на Локомотив (Сф), за което получи заслужено наградата си. Пред журналисти Марто призна, че положението в ЦСКА не е никак розово, но в същото време изрази увереността си, че клубът ще се стабилизира. Крилото също така призна, че не изживява културен шок след завръщането си в „А" група.

„Първо искам да честитя именния ден на всички, които празнуват. Живи и здрави да са. Да си прекарат приятно тази вечер. Да ми оставят някоя рибка и на мен (смее се). Благодаря на тези, които са гласували за мен и на колегите ми, тъй като без тяхно съдействие нямаше да мога да спечеля приза. Благодаря и на момчетата, които изчистиха терена - масажисти, помощници от щаба, даже имаше и момчета от школата. Знаете в какво състояние е ЦСКА. Без тяхна помощ теренът нямаше да е в добро за България състояние. Два дни работиха момчетата. Дано това не ми е последната награда", започна Мартин Петров.

„Не съм напълно готов. Знаете, че през годината почти не съм играл. Все още свиквам с доста неща в българския футбол. Надявам се с моя опит да помогна на момчетата в отбора. Културен шок след Англия? Не. Аз следях през всички години какво става тук. Наистина има доста работи в България, които правят впечатление, но те остават на заден план. Старая се да се опазя от контузии, защото терените у нас не са от най-качествените. Вчера в Пловдив теренът бе перфектен и дано имаме повече такива.

Положението в ЦСКА е доста тежко. Опитваме се да помагаме с каквото можем. Надявам се в месеците, които идват клубът да се стабилизира. Това, което е в момента ЦСКА, не приляга на този клуб. Убеден съм, че всичко ще се оправи. Не съм акционер в ЦСКА. Лично право е на всеки да си купи акции по своя преценка. Аз ще съм първият, който ще участва, но искам да видя какво точно ще се случи. Самото ми идване в ЦСКА, не е малка инициатива. Сигурен съм, че скоро ще се намери човек, който да е стабилен спонсор на клуба. ЦСКА е име", коментира Петров.