Челси официално триумфира с шампионската титла на Висшата лига. „Сините" целунаха трофея на собствения си „Стамфорд Бридж" след последния мач за сезона, в който победиха Съндърланд с 3:1.

Както е известно, лондончани си подисгуриха златните медали четири кръга преди края. Това е пета титла за Челси във Висшата лига.

Мачът беше с особен емоционален заряд за нападателя Дидие Дрогба, който се сбогува със „сините". 37-годишният играч започна като титуляр и остана на терена до 30-ата минута, за да обере овациите за феновете. На негово място се появи Диего Коща, който реализира и попадение.

Първи в резултата поведоха гостите. В 26-ата минута  Стивън Флетчър засече с глава от корнер, надскачайки защитата на „сините", за да направи 0:1.

В 37-ата минута Челси получи право да изпълни дузпа . Зад бялата точка застана Диего Коща, който не сгреши за 1:1. Двата тима се надиграваха умело, за да се стигне до 70-ата минута, когато домакините направиха пълен обрат. Еден Азар пусна пас към Реми, той преодоля Маноне, за да направи 2:1.

Три минути преди края на редовоното време Матич намери непокрития Реми, който с премерен удар оформи крайното 3:1.

Така Челси завърши на първото място, а Съндърланд оцеля, заемайки 16-ата позиция в първенството.

 

ЧЕЛСИ - СЪНДЪРЛАНД 3:1
0:1 Флетчър 26'
1:1 Коста 37' дузпа
2:1 Реми 70'
3:1 Реми 88'

ЧЕЛСИ: Чех, Тери, Кейхил, Иванович, Аспиликуета, Микел (78 - Кристенсен), Вилян, Матич, Азар, Куадрадо (44 - Реми), Дрогба (30 - Коста)

СЪНДЪРЛАНД: Маноне, О'Шей, Джоунс, Коатес, Ван Анхолт, Джонсън (75 - Джакерини), Ларсон, Родуел, Флетчър, Дефоу, Уикъм