Левски започна участието си в Лига Европа с летящ старт. "Сините" разгромиха ирландския Дъндолк с 6:0 в първи мач от втория предварителен кръг.

Играчите на Ясен Петров направиха много добър мач и можеха да вкарат поне още толкова на дезориентираните гости. Дъндолк пък разчиташе единствено на центрирания от фаулове или корнери, които обаче не донесоха нищо.

Силен мач направиха двете крила Жоазиньо и Даниел Младенов, който отбеляза две от попаденията. Другото ново попълнение Гара Дембеле също се понрави и се разписа веднъж.

"Сините" поведоха още в 12-ата минута. Жоазиньо центрира от корнер, вратарят на Дъндолк увисна, топката се озова у Йовов, той овладя и я насочи спокойно в мрежата.

Само няколко минути по-късно резултатът вече бе 2:0. Тасевски намери Минев, който веднага сви към Младенов в наказателното поле. Крилото не се подвоуми и с премерен удар в ъгъла матира Чери за втори път.

Йовов и Тасевски изпуснаха по още едно добро положение, преди Дембеле да покачи на 3:0 в 41-ата минута.

Веднага след почивката, Младенов вкара втория си гол в срещата. Той получи страхотен извеждащ пас от Минев  и копна технично топката покрай Чери за 4:0.

След това попадение домакините нормално, намалиха темпото. Въпреки това, Левски стигна до още два гола в самия край на мача. Те бяха дело на влезлия като смяна Исмаил Иса в 87-ата и 92-ата минута.

Така Левски си осигури чудесна преднина преди реванша в Ирландия след седмица и вече може да мислия за следващия си съперник и дербито с ЦСКА.

ВИЖТЕ КАК СЕ РАЗВИ МАЧА ТУК!