Треньорът на Славия Стевица Кузмановски сподели, че е доволен от новите попълнения, които днес направиха неофициален дебют с екипа на най-стария столичен клуб. "Белите" загубиха с 0:1 в контролата си с Чавдар (Етрополе).

"Получи се добър мач. И двата отбора играхме много прилично, като се пазехме от контузии. Теренът бе заледен, но най-важното е, че всички момчета са здрави след контролата. Няма да правим трагедии, че загубихме. Важното беше да дам шанс за изява на всички. Не искам да отличавам никой от дошлите на проби. Желая още много от тях и затова ще им дам шанс и в контролата с Локо (Мездра) на 26-и", каза Кузмановски за Топспорт.бг веднага след края на проверката с етрополци.

"Зоран Белошевич е истински славист! Той е играл в Славия (Сараево), идва от Модрича. Той е ляв бек и е сърбин. Точно такъв играч търся аз, но за всеки случай ще го изпробвам и в следващата контрола, след което ще реша дали да го задържим", каза още Кузмановски.

"Дано по-бързо се възстановят Дениран Ортега и Ради Рангелов. Те са основни играчи и трябва час по-скоро да се включат към подготовката. Ортега обаче ще може да тренира едва от началото на февруари, но при Рангелов положението е по-лошо. Той може би няма да успее да се готви пълноценно с нас и в Анталия. Очаквайте го на терена чак през март, когато започва първенството. Иначе Саша Симонович още е с грип, а Елтон отново се контузи и най-вероятно ще почива около седмица", завърши Кузмановски, който добави, че най-вероятно в Славия няма да пристигнат още нови попълнения, които евентуално да бъдат изпробвани в контролата с Локо (Мездра)

Треньорът на Чавдар (Етрополе) Стойчо Стоев бе на седмото небе, след като възпитаниците му победиха с 1:0 Славия.

"Много съм доволен от срещата. Не мога да правя генерални изводи за състоянието на отбора ми, защото започнахме подготовка на 10 януари. Има много играчи на проби, които ще изпробвам и в следващите мачове. Радвам се, че победихме Славия, които са представители на "А" група", заяви Стоев за Топспорт.бг.

От утре етрополци заминават на лагер в Слънчев бряг, където ще се готвят 12 дни. Край морето Чавдар ще изиграе 3 или 4 контроли, но съперниците ще бъдат уточнени през следващата седмица. Хитът в Западната "Б" група ще проведе и лагер в Сандански, за където са предвидени 5-6 контроли, които още не са уточнени.