Трагично представящият се в първенството на Германия състав на Борусия (Дортмунд) демонстрира за пореден път, че през настоящия сезон съсредоточава всички свои усилия в Шампионската лига, като и този път бе безкомпромисен.

При домакинството си на турския Галатасарай, дортмундци не се поколебаха да покажат максимума от възможностите си и спечелиха с 4:1.

Попаденията за победителите реализираха Ройс, Папастатополус, Имобиле и Кая, пратил топката в собствената си врата. Почетният гол за гостите бе дело на Хакан Балта.

Превъзходството на домакините бе повече от осезаемо, като гостите в определени моменти просто стояха и наблюдаваха отблизо какво се случва на терена.

В 39-ата минута Пишчек асистира на Ройс, който даде предимство на тима си. Марко се разписа и срещу Байерн в Бундеслигата, а по последни информации почти сигурно от следващия сезон ще напусне отбора, който е едва 16-и в Германия.

До почивката нови голове не паднаха, но след нея акциите на Борусия не намаляха, а дори напротив - увеличиха се.

Това даде ефект в 54-ата минута, когато след пас на Кел, Папастатополус бе точен за 2:0, преустановявайки каквато и да било интрига в двубоя.

Крайното 4:1 бе оформено с попадения на Имобиле и Кая, който си отбеляза злощастен автогол, а малко преди това Балта реализира и почетния гол за Галатасарай.

Така, с поредните си 3 пункта в актива си, Борусия остава лидер в Група "D" на надпреварата с непокътнати 12 точки от 4 срещи.