Отборът на Реал Мадрид се наложи с 3:1 над Бетис в мач от 32-ия кръг на испанската Ла Лига. В герой за домакините се превърна Месут Йозил, който се разписа на два пъти в мача. Другото попадение за „Белия балет" бе дело на Карим Бензема. Почетният гол за гостите от Севиля пък реализира резервата Молина от дузпа.

Благодарение на победата Реал събра на сметката си 71 точки, с 10 по-малко от лидера Барселона, който по-късно тази вечер ще изиграе двубоя си от кръга. Каталунците ще се изправят у дома срещу Леванте.

Иначе както се очакваше, треньорът на Реал Жозе Моуриньо направи куп промени в състава си, като от титулярите двубоя започнаха само Диего Лопес, Месут Йозил и Кристиано Роналдо. Неприятна контузия още в началото обаче получи бразилецът Марсело, който напусна терена принудително. Друг бразилец - Касемиро, който дойде през зимата от Сао Пауло, записа дебют за Реал, като остана на терена през всичките 90 минути.

Реал откри резултата чак в последната минута на първата част. Бензема изведе Йозил сам срещу вратаря, а германският национал с прецизен удар откри головата фиеста в двубоя. Малко преди това Роналдо изстреля снаряд от 25 метра, но топката се отби в гредата.

След почивката Карим Бензема удвои аванса на столичани, но в 73-ата минута резервата Молина върна интригата, след като се разписа от дузпа. Крайното 3:1 оформи Йозил в заключителните секунди на двубоя.

Поражението нанесе сериозен удар върху амбициите на Бетис за място в европейските клубни турнири наесен. В Реал пък могат да са доволни, тъй като съхраниха голяма част от титулярите за предстоящия сблъсък с Борусия Дортмунд от полуфиналите в Шампионската лига.

РЕАЛ МАДРИД - БЕТИС 3:1

1:0 Йозил (45')

2:0 Бензема (57')

2:1 Молина (73'-дузпа)

3:1 Йозил (90')

РЕАЛ МАДРИД: Диего Лопес, Начо Фернандес, Албиол, Карвальо, Марсело (15' Варан), Модрич (62' Пепе), Кайехон, Йозил, Роналдо, Касемиро, Бензема (72' Игуаин)

БЕТИС: Сан Мигел, Чика, Паулао, Амая, Санчес, Каняс (67' Перес), Ечебария, Пабон, Игиебор (46' Молина), Кембъл (59' Вадийо), Рубен Кастро.