Мениджърът на Ливърпул -Брендън Роджърс публикува специално изявление в официалния сайт на мърсисайдци, в което изложи своята гледна точка за трансфера на Луис Суарес в Барселона. Ето и целият текст:

„Луис е много специален талант и аз му благодаря за ролята, която изигра в нашия отбор през последните две години, откакто аз съм тук. Мисля, че той ще бъде първият, който ще признае колко много се разви като играч през този период, заедно с целия отбор. Така че той извлече достатъчно ползи от престоя си тук, каквито имахме и ние от неговия престой. Дълго време клубът правеше всичко възможно, за да се опита да задържи Луис в Ливърпул. С огромна неохота и след продължителни дискусии в крайна сметка се съгласихме да се съобразим с желанието му да се премести в Испания, където го очакват нови предизвикателства".

„ Желаем на него и семейството му всичко най-добро. Винаги ще гледаме на него като на наш приятел. Сега се концентрираме върху бъдещето си. Ще се опитаме да продължим да прогресираме и надграждаме над отличното представяне от миналия сезон. Уверен съм, че ще подобрим отбора и ще бъдем по-силни през идния сезон, когато ще се борим на всички фронтове - както на домашна сцена, така и в най-голямата надпревара в света - Шампионската лига. Историята на този велик клуб ни е научила, че Ливърпул е по-голям от всяка индивидуалност. Надявам се, че феновете ще продължат да вярват в това, че се движим напред и прогресираме. Заедно ще постигнем успехите, които желаем и заслужаваме."