Ботев бе надигран на собствен терен от шампиона Лудогорец, в шеста и за двата тима среща от плейофната фаза на "А" група.

"Канарчетата" отстъпиха с 1:3, след два гола на сметката на изненадващото острие на гостуващия състав днес - Кишада и един на заменилия го Вандерсон. Почетното попадение за "жълто-черните" вкара Иршак, в самия край на двубоя.

КОМЕНТАР НА МАЧА ПО МИНУТИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

Ботев започна днес без двама от най-добрите си играчи. За „канарчетата" не игра капитанът Иван Цветков. Нападателят не е контузен, тъй като вчера тренира наравно със съотборниците си, но остана дори извън групата за двубоя.

Аут от 18-те бе и Момчил Цветанов, който също е здрав. Така на практика пловдивчани оставаха само с Чунчуков в предни позиции. Никой от клуба не пожела да даде обяснение каква е причината Цветков и Цветанов да не се появят на терена.

Лудогорец влезе в днешния мач след две поредни загуби на нула, но стартът бе повече от удовлетворяващ за разградчани.

След само 18 секунди игра Марселиньо разтресе лявата греда на вратата, пазена от Стаховяк, а още в следващата атака, при второто поредно разбъркване в наказателното поле на домакините, Гамаков не се намеси убедително и предостави кълбото на Кишада, който не сгреши, давайки ранно предимство на тима си - 0:1.

Акциите на гостите продължиха и 4 минути преди почивката Кишада бе изведен сам срещу вратаря и не сгреши, покачвайки на 2:0 за разградчани. При паса към футболиста на "орлите" останаха известни съмнения за налична засада, но съдийската бригада не сигнализира за подобно нарушение на правилата и голът бе признат.

През вторите 45 минути нищо на терена не се промени, като отново Лудогорец бе по-дейният състав на терена.

Това даде ефект в самия край на мача, като първо Ангуло нацели напречната греда на вратата на пловдивчани, а няколко минути след това Златински копна топката към Вандерсон, който направи класиката в Пловдив факт.

Крайното 1:3 оформи Иршак, разписал се с красив удар от границата на наказателното поле.

Така Лудогорец остава на върха в класирането, като временно разполага с 8 точки повече от втория Локо (София). Ботев е 6-ти.