В последно време се заговори за интерес от страна на ЦСКА към вратаря на Пирин Благой Макенджиев. Днес в Благоевград Макенджиев получи престижна награда за добри изяви с фланелката на Пирин и бе класиран на шесто място сред спортистите в града. Пред Topsport.bg стражът на "орлетата" разяснява, каква е ситуацията около него.

"От ЦСКА досега никой не ми се е обаждал. А във вестниците постоянно чета, че съм в този или онзи отбор. За ЦСКА и преди това са ме спрягали. Другите отбори, за които съм чел, че мога да премина са Левски, Литекс, Локо(Пд) и Черноморец. Всичко това е много хубаво, ако имаше такъв интерес към мен. Ама поне да беше истина", казва стражът на Пирин.

"Договорът ми с Пирин е до лятото на 2011 година. Разбира се и аз като всеки футболист искам да се развивам по-нагоре. Като малък бях от Левски, но бих играл и за ЦСКА, защото гледам професионално на футбола. Аз съм роден в Петрич. Знаете какво съперничество има между Беласица и Пирин. Бил съм фен и на Беласица, но така играя за Пирин, че мога да погледна с вдигната глава хората в Благоевград и срещам техните симпатии по улиците на града", разсъждава за пристрастията и професионализма Благой.

"Ако остана в Пирин ще продължавам да се раздавам до край, за да може отборът да се спаси и да остане в елита", казва Макенджиев.

"Започнах да тренирам от малък в Благоевград. Първия ми треньор при вратарите бе Атанас Петкашев. Любим вратар от България по време на световното в Щатите ми стана Боби Михайлов. Бях много малък, но всичко което се случи в Америка ми се запечата завинаги в главата. Понеже съм и до ден днешен фен на Манчестър Юнайтед харесвах играта на Петер Шмайхел. Гордея се, че българин като Димитър Бербатов който е и от Благоевград играе за този световен клуб. В момента харесвам Икер Касияс." говори за вратарските си пристрастия Макенджиев.