Един от любимците на "Сектор Б" Христо Йовов окончателно ще сложи край на кариерата си в края на настоящия сезон. Бижутера ще получи ръководен пост на "Герена". Той обаче не крие, че е тъжен от приближаващия край. В интервю за "ТВ7" Йовов прогнозира светло бъдеще за Левски, спомни си за най-хубавите мигове и за това какво е чувството да играеш пред пълен стадион.

„Удоволствието на това да излезеш на терена и да има 20 хиляди, просто е неописуемо и трудно може да го разбере, ако трябва да го описвам с думи", призна Ицо Йовов.

"Надявам да зарадваме сините фенове, а след лятото да зарадваме и всички футболни фенове. Хубави неща се случват, вървим напред, строим стадион, работи се в школата. В нашата държава нещата се случват бавно, но с малко кредит на доверие мисля, че ще се случат", прогнозира той.

Относно по-близкото бъдеще, Бижутера сподели: "Мисля, че Левски е добре. Можем да бъдем спокойни. Ще говорим отново за умора и адаптация на нови футболисти, но смятам, че в тези контроли не трябва да се вадят генерални изводи, това, което видях е, че нещата се развиват в правилна посока. Левски има всички предпоставки, с момчетата, които взехме зимата Левски стана доста по-силен. Имаше колебания първия полусезон, надявам се да сме го изчистили.  "

"Коментирали с господин Тонев моето отказване, но сега като стана достояние има едни такива чувства в мен тъжни. По груби сметки септември или октомври ще направя 20 години, откакто съм направил дебюта си за Левски, това не е малко време, изплуват едни спомени, които знаеш, че няма да се върнат. Надявам се да е навреме, някои може би мислят, че е късно, но трябва да се проявява разбиране."

Йовов сподели, че обмисля да направи бенефис, но още няма нищо конкретно. Той си спомни и за великия "син" на Мъри Стоилов, който достигна 1/4-финал за Купата на УЕФА и влезе в групите на Шампионската лига.

"Играхме срещу футболисти като Роналдиньо. Няма как да се обясни на днешните футболисти, само мога да им кажа, ако имат такъв шанс да го грабнат. Това е от нещата, които ти минават като спомени и трудно може да се обясни, докато не стъпиш на терена и не осъзнаеш къде си попаднал."

„Без да обиждам никой, но мисля, че имаше една страхотна сказка в нашия отбор, страхотни футболисти, един млад треньор, който искаше да се доказва. Това е част от пъзела, който направихме", подчерта той.

Кой е любимият гол на Йовов? Едва ли има спорове - този срещу Фабиен Бартез и Марсилия. „Бях минал през тежък период тогава. Не бях тренирал 6-7 месеца - контузии, проблеми, тъкмо бях дошъл. Мъри обаче бе сигурен, че ще се върна. Няма невъзнаграден труд и този гол бе като награда за мен. Най-куриозното, на сутринта ставам и виждам по телевизията гола и казвам на жена си, "Леле, аз наистина съм вкарал много хубав гол."

Eдин от ветераните в "А" група застана зад мнението, че отборите трябва да бъдат намалени. "За мен този формат от толкова много отбори е неприемлив за българската действителност. Смятам, че А група трябва да е от 10 отбора и всеки да играе с всеки по 4 пъти. Така ще има много повече дербита, ще има и много по-голям интерес. Със сигурност могат да се намерят 10 сериозни отбора, със сериозни президенти."

Накрая Бижутера коментира и бъдещата си работа като ръководител. "Смея да твърдя, че познавам доста добре щаба и футболистите на Левски. Знам, какво трябва да притежава един футболист, за да играе в Левски. Хората знаят моите възгледи за футбола. Дали ще стане това, ще видим. Амбициран съм."