Крилото на ЦСКА Тони Силва коментира официално грозните сцени след снощната загуба от Локо (Сф) с 0:1. Припомняме, че роденият в Гвинея Бисау португалец бе засипан с расистки обиди от феновете на ЦСКА. 21-годишният футболист чу по свой адрес думи като „маймуна", „боклук", „негър" и т.н.

Малко по-късно атаките към Силва продължиха и в интернет пространството. Крилото получи десетки обидни съобщения във Фейсбук, които го разгневиха още повече. В социалната мрежа, игралият за юношеския отбор на Ливърпул, отвърна, че някои фенове на ЦСКА не заслужават никакво уважение.

Искам да кажа на феновете си в ЦСКА, че не съм тук заради парите. В ЦСКА съм година и половина и ще бъда тук винаги в лоши и добри моменти. Тук съм, защото искам да остана в ЦСКА. ЦСКА ми дължи пари, но съм тук и това, което казвам, че съм само за пари не е истина. Искам да кажа на феновете да ни уважават, не съм направил нищо лошо на клуба и на феновете и играчите не заслужават тези фенове. Съжалявам да го кажа, но някои фенове не заслужават уважение, наричат ме негро, маймуна, не приемам расизма. Искам да се извиня на феновете, ако съм направил нещо грешно", написа Силва.