Треньорът на Левски Елин Топузаков ще направи рокади в състава за предстоящото гостуване на Ботев в Пловдив, предаде TV7. Младият специалист готви поне три промени в състава, с който отборът му загуби дербито от ЦСКА с 1:3 в началото на седмицата.

Топузаков няма да може да разчита на Аймен Белаид за мача с "жълто-черните", тъй като централният бранител е наказан за две срещи, а причината са натрупани жълти картони. Капитанът на столичани Станислав Ангелов пропусна сблъсъка с ЦСКА, но е аут и за този с Ботев по същата причина.

Така Топузаков обмисля да преквалифицира Дъстли Мюлдер в централен защитник и холандецът ще да си партнира с Павел Чмовш. Другата алтернатива е Даниел Димов, който играе стабилно в средата на терена с Орлин Старокин. По всяка вероятност Пламен Крумов ще заиграе на мястото на Мюлдер, а като титуляр срещу Ботев се очаква да излезе и голмайсторът на "сините" във вечното дерби Радослав Цонев. Добрата новина за треньорския щаб на Левски е, че в състава се завръща Владимир Гаджев, който изтърпяваше наказание.

В същото време Левски отказа да пусне Мики Орачев, Радослав и Борислав Цоневи, както и Владислав Мисяк за мач на юношеския национален отбор до 19 г. От БФС изразиха разочарованието си от решението на Левски, въпреки че става дума за контролна среща.